Imagine de fundal Activitati

Articol

Ziua Voluntarului

Publicat in Servicii de Prim Ajutor

16 Februarie 2023

Imagine de fundal Articol

Data de 5 decembrie a fiecărui an este desemnată Ziua Internațională a Voluntarilor (IVD) - un eveniment oficializat de Organizația Națiunilor Unite în 1985, celebrând solidaritatea și compasiunea, menit să evidențieze puterea persoanelor de a produce schimbări însemnate în beneficiul comunităților, prin participarea în acțiuni de voluntariat.

Pentru organizațiile implicate în astfel de inițiative, este un excelent prilej: de a-și prezenta cauza; de a promova o mai bună înțelegere a rolului voluntarilor și a importanței contribuției lor; și de a încuraja activitatea prosocială. Dorim și noi să ne folosim de această ocazie pentru a ne comunica mesajul.

Suntem parte a Crucii Roșii Române, una din cele mai mari și cele mai vechi organizații umanitare din țară. Activitatea societății are o istorie de aproape 150 de ani - pornind de la tratarea imparțială a victimelor conflictelor militare, azi ne asumăm responsabilități într-o arie mult mai extinsă: asistență în caz de dezastre naturale sau alte urgențe umanitare; programe de informare și conștientizare privind sănătatea populației; campanii de strângere de fonduri, alimente, haine sau alte obiecte de strictă necesitate pentru cei aflați în nevoie; cursuri de prim-ajutor și asigurarea primului-ajutor la evenimentele sportive sau culturale unde ni se solicită sprijinul ș.a.m.d. Alături de alte zeci de filiale în România, și de nenumărate alte societăți de Cruce Roșie și Semilună Roșie din întreaga lume, ne străduim neîncetat să venim în ajutorul comunităților din care facem parte.

Întâmpinăm provocări de multe feluri în demersurile noastre, inclusiv de ordin financiar (organizațiile locale răspund de propria finanțare). Pe lângă donațiile sponsorilor, ceea ce ne ajută de cele mai multe ori să depășim obstacolele sunt eforturile și generozitatea colegilor noștri - lor în primul rând le dedicăm mulțumirile, pentru nenumăratele ore pe care aleg să le acorde acestor proiecte. Fără ei, extrem de puțin din ce întreprindem ar mai fi posibil. Sperăm că ne vor rămâne alături, și suntem recunoscători oricui dorește să ne susțină cauza.

 

 

Comentarii (0)

Nu există comentarii.